Gerda Somsen- van Engelenburg

Netherlands

Muskathlon Uganda 2020 106 km

Gerda Somsen- van Engelenburg
Aktueller Spendenstand von Gerda
CHF 0
CHF 10,997
CHF 10,811

Het kriebelde al langer….om precies te zijn, zo’n 44 jaar. Toen besloot ik dat ik zuster wilde worden om de kinderen in de arme landen te helpen. Voor mij waren dat de kinderen in Afrika, die ik als kind zag op foto’s van de “zending”, op (zondags-) school. Toen al vond ik het “niet eerlijk” dat wij het hier in Nederland zo goed hadden en de kinderen in Afrika honger moesten lijden.

Een groot deel van mijn droom maakte ik waar. Ik werd kinderverpleegkundige, maar bleef in Nederland. Toch bleef het kriebelen...

Ik raakte als vrijwilliger betrokken bij de Muskathlonavonden. Blijmoedig schenk ik daar koffie, thee en fris. En elke keer kwamen daar de verhalen en beelden voorbij. Het verlangen om zelf de strijd aan te gaan groeide, maar ook de leeuwen en beren op de weg. Want met inspanningsastma is hardlopen geen optie en 63 km wandelen was lichamelijk een te grote afstand. Tot ik hoorde van de wandelvierdaagse. Toen kwam de mogelijkheid ineens dichtbij.

En het cirkeltje was rond toen bleek dat die in Uganda gehouden ging worden. Ik ga naar Afrika, zoals ik als kind al droomde. Ik ga de strijd aan tegen armoede en voor gerechtigheid. Want na al die jaren is het nog steeds “niet eerlijk”.

Mijn doel is om minimaal €10.000,00 bij elkaar te krijgen voor Compassion om zo tien kinderen uit de armoede te halen en een betere toekomst te geven. Om de armoedecirkel niet rond te laten blijven, maar te doorbreken. Mijn gesloten cirkel zal een andere cirkel doorbreken!

Ik ga dat niet alleen doen. Naast de andere muskathleten ga ik samen met Michel, mijn man, de strijd aan. Bovendien ben ik er van overtuigt dat God met me mee strijd, omdat Zijn hart breekt van onrecht.

Helpen jullie ook mee? Tegen armoede en vóór een toekomst! Doneren kan via de “doneer”knop. Of kies er voor om zelf een kind een betere toekomst te geven door een kind te sponsoren.

Ich gehe zu Fuß für Compassion Starting a wave of justice

Compassion Speak up for children in poverty!

Sponsor einer der Kindern (€ 30, - im Monat)
Dies gilt für € . 1.000 , - für Gerda ist Muskathlon .

Stories My blog posts

Het loopt storm😊

Vandaag is mijn eerste echte aktie online gegaan. En het loopt storm... zó leuk! Via een vertegenwoordiger van Callebautchocolade kreeg ik 7 kg chocolade. De Noototheek van de markt kon en w…

Lese ganze Geschichte
8 April

Mensen in hun kracht zetten

We hebben nog geen informatieavond over fondsenwerving gehad, maar ik weet al wel dat je mensen in hun kracht moet zetten. Daarmee bereik je het beste resultaat. Daarom helpt Michel me met het ontw…

Lese ganze Geschichte

De stap is gezet!

Vandaag is de stap dan eindelijk gezet. Ik heb me aangemeld voor de Muskathlon in Uganda! Een aantal weken geleden hakten Michel en ik de knoop door: we gaan!  En waar ik veelal wat rustiger…

Lese ganze Geschichte