Wilma Oosterbroek-van der Kolk

Netherlands

Muskathlon Vereinigte Republik Tansania 2020 21 km

Wilma Oosterbroek-van der Kolk
Aktueller Spendenstand von Wilma
€ 0
€ 3,860
€ 10,000

Ongeveer een jaar geleden werd ik door een vriend gevraagd of een Muskathlon misschien iets voor mij zou zijn. Ik reageerde hier in eerste instantie niet direct heel enthousiast op, ik had wel belangstelling maar ook veel vragen.

In de daarop volgende weken en maanden  liet het me niet los. Ik ben gaan lezen over Compassion, het doel waarvoor ik een sponsortocht zou gaan ondernemen.

Ik werd me er weer even bewust van gemaakt wat een mogelijk verschil wij met onze middelen kunnen maken voor mensen en vooral kinderen die in landen leven waar alles niet zo vanzelf sprekend is, waar kinderen in armoede worden geboren. Ik las voorbeelden van kinderen die zichzelf bevrijd hadden uit de armoede waarin ze waren opgegroeid.

Compassion steunt op dit moment ruim 2 miljoen kinderen en werkt in 25 ontwikkelingslanden op 3 continenten. Compassion werkt via een sponsorprogramma waarmee kinderen/jongeren van 0 tot 20 jaar individueel kunnen worden gesteund. Al het werk vindt plaats vanuit een lokaal project waarbij wordt voorzien in goed onderwijs, voeding, medische - en emotionele zorg. Naast kind sponsoring voert Compassion gemeenschapsprojecten uit.

Armoede maakt dat kinderen een laag zelf beeld hebben, weinig ambitie, hoop en toekomst. Het doel van Compassion is te proberen dit beeld een andere wending te geven. Meer zicht op mogelijkheden, talent hebben, hoop, verwachting hebben, het kweken van eigenwaarde en dromen. Het allerbelangrijkste ze worden positieve beïnvloeders van hun omgeving. Een veranderd persoon heeft veel meer impact op zijn of haar omgeving dan iemand wiens leefomstandigheden zijn veranderd.

En dan nog de vraag: waarom zou ik naar Tanzania reizen? 

Ook hier kreeg ik al snel een antwoord op. Het feit dat mensen de moeite nemen om te komen en een week lang met de bevolking op te trekken betekent veel meer dan alleen geld geven. Het begint een niveau dieper, bij aandacht, de gedachte dat hij of zij gezien wordt, tijd creëren en geloof in mensen. Het laat zien dat we persoonlijk betrokken zijn.

Wat ga ik doen?

Samen met een vriendin en twee vrienden proberen we  een bijdrage te leveren aan het werk van Compassion.

Mijn uitdaging is 10.000 euro in te zamelen voor Compassion, project Tanzania en 21 km hardlopen of 120 km mountainbiken.    

Wil je een bijdrage leveren dan kan dat door het doneren van een bedrag via deze website of het is mogelijk om voor 1,10 euro per dag een kind financieel te adopteren.

Mocht je geïnteresseerd zijn in financiële adoptie of heb je een vraag laat het me weten……

Ich werde laufen für Compassion Starting a wave of justice

Compassion Speak up for children in poverty!

Sponsor einer der Kindern (€ 30, - im Monat)
Dies gilt für € . 1.000 , - für Wilma ist Muskathlon .