Jan-Willem van Leussen

Netherlands

Muskathlon Irak 2020 42 km

Jan-Willem van Leussen
Aktueller Spendenstand von Jan-Willem
€ 0
€ 2,982
€ 10,000

De Christenen in Irak zijn erg gebonden aan hun geboortegrond en cultuur. Toch is door oorlog en vervolging het aantal Christenen in het land gedaald van 1,3 miljoen in 2003 naar zo'n 140.000 vandaag de dag.

In 2018 keerden christenen langzaam maar zeker terug naar hun vaak compleet weggevaagde huizen en dorpen. Wat verwoest is, wordt steen voor steen weer opgebouwd. Maar de kerk is er nog lang niet.

Vanuit de bijbel hebben we een roeping om naast de kerk te gaan staan. De kerk is het lichaam van Christus. De vervolgde kerk heeft recht op onze betrokkenheid: “Wanneer één lichaamsdeel pijn lijdt, lijden alle andere mee; wanneer één lichaamsdeel met respect behandeld wordt, delen alle andere in die vreugde”, staat in 1 Korintiërs 12:26.

Wat me aanspreekt in Open Doors is dat ze geen vervolging bestrijden, maar door de passie voor Jezus naast christenen gaan staan zodat ze kunnen standhouden tegen vervolging.

Door mee te doen met deze uitdaging wil ik ‘broers en zussen’ in Irak bemoedigen en mensen in mijn omgeving en netwerk betrekken bij deze beweging van betrokken harten.

Met jouw hulp zal Open Doors de Christenen in Irak blijvend kunnen ondersteunen met onder andere:

  • Noodhulp;
  • Het opleiden van traumacoaches (is van levensbelang na alle geweld en verwoesting);
  • Wederopbouw van huizen en kerken (in 2018 hielp Open Doors 25.000 christenen terug te keren naar hun huizen in Irak).

Bid en help je mee!?

Ich werde laufen für OpenDoors Starting a wave of justice

OpenDoors Support the persecuted church!