Rick Kramer

Netherlands

Muskathlon Äthiopien 2021 42 km

Rick Kramer
Aktueller Spendenstand von Rick
€ 0
€ 360
€ 10,000

Ja maar Jezus!! Jezus is toch voor mij gestorven? Hij is toch voor mij aan het kruis gegaan? Hij heeft mij toch gered? Hij heeft toch voor mij gezorgd? Hij heeft toch over mij gewaakt?

Dit was Amar. Amar is een man die we vorig jaar ontmoet hebben en die alles verloren had. Zijn baan, zijn huis, zijn thuis, zijn familie... Amar woonde in Irak en had een prachtige baan als Ingineur. Hij had het goed, had een mooi huis en had het goed voor elkaar. Het enige punt was dat hij Christen was... Dit ging goed, totdat enkele jaren geleden hij zo naar beneden werd gedrukt door de omgeving, omdat hij Christen is en daardoor gedwongen werd om te vluchten.

Hij kwam in Noorwegen terecht en kreeg een baan. Hier ontmoette hij ook zijn vrouw en hebben ze samen een kind gekregen. Alleen Amar woonde hier niet legaal, hij had geen verblijfsvergunning en mocht dus officieel niet in Noorwegen wonen. Het ging zo even goed, totdat Amar met een inspectiedienst betrapt werd en terug werd gestuurd naar Irak, samen met zijn kind, maar zonder zijn vrouw.

In Irak kon hij echter nog steeds niet verblijven waardoor hij nogmaals moest vluchten. Ditmaal naar Jordanië waar wij hem ontmoette. Hier mochten wij met hem praten en stelde wij hem de volgende vraag: "Maar hoe zit het dan met Jezus?".
Amar's ogen begonnen vol liefde en vol passie en vuur voor de Here Jezus staan en begon te vertellen:
"Ja maar Jezus!! Jezus is toch voor mij gestorven? Hij is toch voor mij aan het kruis gegaan? Hij heeft mij toch gered? Hij heeft toch voor mij gezorgd? Hij heeft toch over mij gewaakt? Waarom zou ik Hem dan loslaten?"

Dit heeft mij zo ontzettend geraakt. Die liefde die Amar had, die passie die in zijn ogen zichtbaar was. Dat wil ik ook! Ik wil ook uit die liefde en passie leven! Ik wil ook voor Jezus leven, ook al kost het alles!

Naast Amar zijn er nog miljoenen christenen die in deze verdrukking leven. Voor deze christenen wil ik me dan ook graag nogmaals inzetten, ook al kost dat alles!

Ich werde laufen für OpenDoors Starting a wave of justice

OpenDoors Support the persecuted church!