Frans Stam

Netherlands

Muskathlon Uganda 2019 42 km

Frans Stam
Frans already raised
£ 0
£ 6,726
£ 8,940

In augustus vorig jaar, op vakantie in Spanje, ging ik met onze twee dochters, Lotte en Rosanne, naar een presentatie van Compassion. Compassion heeft als missie 'het bevrijden van kinderen uit armoede' in Jezus naam. Iets waar ik volledig voor warmloop, omdat dit past in de opdracht die ik als christen heb. Ik ging daar echter vooral heen om de vrienden van ons te steunen die de presentatie gaven. De avond verliep anders dan verwacht.

Wat er gebeurde, is dat de nood van kinderen die zo ver van ons vandaan leven het hart van Lotte raakte. Ze zat naast me en toen alles achter de rug was zei ze "ik wil daar ook heen pap, om iets te doen voor die kinderen". Ze wilde een halve marathon gaan lopen (zoiets heet in Compassion verband een muskathlon) en gaan voor de EUR 10.000 sponsoring. Daar werd ik warm van, maar ik wist dat ze als zestienjarige niet zonder begleiding mag... Dus, ik mag mee om met mijn dochter dit geweldig mooie avontuur te ondernemen. We lopen samen die 21 km. Daarna hoop ik nog een rondje te doen. 

Maar nu de hoofdzaak. Iedere 5 seconden sterft ergens in de wereld een kind aan de gevolgen van armoede. Adem in, adem uit. Weer één. Compassion helpt individuele kinderen die aan het programma deelnemen op structurele wijze en doet dit vanuit lokale kerken. Die kinderen volgen (verplicht) onderwijs en krijgen huiswerkbegeleiding, krijgen inentingen en lessen over hygiëne, gezond voedsel. Als ze ziek zijn hebben ze de mogelijkheid om een dokter of ziekenhuis te bezoeken. Dit vergroot aantoonbaar de kansen van deze kinderen in hun verdere leven, op alle vlakken.

Lotte en ik vertrekken op 17 mei naar Uganda. De reis bestaat uit het bezoeken van projecten, het kennismaken met mensen lokaal, huisbezoeken en tenslotte; de muskathlon. Door ons in te schrijven voor deze uitdaging hebben we ons ieder gecommitteerd tenminste EUR 10.000 bijeen te brengen, waarvan ongeveer 95% rechtstreeks ten goede zal komen aan de kinderen die in de projecten worden ondersteund.  

Wil je deze kinderen helpen door mij te ondersteunen? Dat kan op twee manieren; geld doneren of je committeren tot het sponsoren van een kind. Dit laatste telt voor EUR 1.000. Ik zou het geweldig vinden, maar maak je eigen afweging. 

En dan tot slot. Als je denkt, het is een druppel op een gloeiende plaat, dan wijs ik op een oud Joods gezegde: 'Wie een leven redt, redt een hele wereld'. Je kunt écht impact hebben!

DANK!

P.S. Als je Lotte wilt sponsoren, kijk op haar actiepagina (Lotte Stam).

 

 

I'm running for Compassion Starting a wave of justice

Compassion Speak up for children in poverty!

Sponsor one of the children below (GBP 25,- a month).
This counts for GBP 1000,- for Frans's Muskathlon.