Marieke de Jong

Netherlands

Muskathlon Rwanda 2019 500 km

Marieke de Jong
Marieke already raised
US$ 0
US$ 13,524
US$ 11,020

De kogel is door de kerk, ik ga meedoen met de muskathlon! Superspannend, omdat ik nog nooit zo ver heb gefietst in vijf dagen en omdat ik nog nooit zoveel geld heb opgehaald voor een sponsoractie. Maar nu ik me eenmaal opgegeven heb, zie ik ook heel erg uit naar dit avontuur.

Samen met 15-25 man/vrouw hopen we in september 2019 naar Rwanda te gaan om daar in vijf dagen 500 km en vele hoogtemeters te gaan fietsen, met als doel om kinderen in armoede te helpen en hen te bemoedigen.

Tijdens mijn beslissingsproces dacht ik: ‘al is het maar één kindje dat hierdoor zal ervaren dat hij/zij het waard is om onderwijs te krijgen, om een verjaardagscadeautje te krijgen, om medische controle te krijgen, om liefde te krijgen..…, dan wil ik daar een steentje aan bijdragen’.

Ik heb mogen ervaren dat delen twee kanten op werkt. In maart 2017 zijn Wiebe en ik mee geweest met een Compassion reis naar de Filipijnen. Het raakte me toen hoe dankbaar ons sponsorkindje is voor onze steun. Door Compassion kan ze naar school én krijgt ze de kans om te leren over hygiëne, muziek, gezonde relaties en andere dingen die ze niet leert op de basisschool. Het is heel bijzonder als je sponsorkindje dan als dank een liedje voor je zingt; dat maakt je een rijker mens!

Alvast heel erg bedankt namens dat ene kindje voor je steun!

PS. Als je een kindje wilt sponsoren, voor 33 euro per maand, dan telt dit voor 1000 euro op mijn teller. Dit kan op https://www.compassion.nl/help-ook-mee/geef/sponsor-een-kind/. Op pagina 3 (betaling) kan je de optie 'via een deelnemer Muskathlon' aanvinken en mijn naam invullen.

I'm cycling for Compassion Starting a wave of justice

Compassion Speak up for children in poverty!

Stories My blog posts

16 September

Nog anderhalve week

Nog anderhalve week en dan vertrekken we al naar Rwanda voor de muskathlon! We hebben genoeg km en hm gemaakt en dankzij heel veel lieve familie, vrienden, collega's, kennissen en vreemden hebben w…

Read full story