Gerda Somsen- van Engelenburg

Netherlands

Muskathlon Uganda 2020 106 km

Gerda Somsen- van Engelenburg
Gerda already raised
US$ 0
US$ 2,779
US$ 11,041

Het kriebelde al langer….om precies te zijn, zo’n 44 jaar. Toen besloot ik dat ik zuster wilde worden om de kinderen in de arme landen te helpen. Voor mij waren dat de kinderen in Afrika, die ik als kind zag op foto’s van de “zending”, op (zondags-) school. Toen al vond ik het “niet eerlijk” dat wij het hier in Nederland zo goed hadden en de kinderen in Afrika honger moesten lijden.

Een groot deel van mijn droom maakte ik waar. Ik werd kinderverpleegkundige, maar bleef in Nederland. Toch bleef het kriebelen...

Ik raakte als vrijwilliger betrokken bij de Muskathlonavonden. Blijmoedig schenk ik daar koffie, thee en fris. En elke keer kwamen daar de verhalen en beelden voorbij. Het verlangen om zelf de strijd aan te gaan groeide, maar ook de leeuwen en beren op de weg. Want met inspanningsastma is hardlopen geen optie en 63 km wandelen was lichamelijk een te grote afstand. Tot ik hoorde van de wandelvierdaagse. Toen kwam de mogelijkheid ineens dichtbij.

En het cirkeltje was rond toen bleek dat die in Uganda gehouden ging worden. Ik ga naar Afrika, zoals ik als kind al droomde. Ik ga de strijd aan tegen armoede en voor gerechtigheid. Want na al die jaren is het nog steeds “niet eerlijk”.

Mijn doel is om minimaal €10.000,00 bij elkaar te krijgen voor Compassion om zo tien kinderen uit de armoede te halen en een betere toekomst te geven. Om de armoedecirkel niet rond te laten blijven, maar te doorbreken. Mijn gesloten cirkel zal een andere cirkel doorbreken!

Ik ga dat niet alleen doen. Naast de andere muskathleten ga ik samen met Michel, mijn man, de strijd aan. Bovendien ben ik er van overtuigt dat God met me mee strijd, omdat Zijn hart breekt van onrecht.

Helpen jullie ook mee? Tegen armoede en vóór een toekomst! Doneren kan via de “doneer”knop. Of kies er voor om zelf een kind een betere toekomst te geven door een kind te sponsoren.

I'm walking for Compassion Starting a wave of justice

Compassion Speak up for children in poverty!

Sponsor one of the children below (GBP 25,- a month).
This counts for GBP 1000,- for Gerda's Muskathlon.

Stories My blog posts

8 April

Mensen in hun kracht zetten

We hebben nog geen informatieavond over fondsenwerving gehad, maar ik weet al wel dat je mensen in hun kracht moet zetten. Daarmee bereik je het beste resultaat. Daarom helpt Michel me met het ontw…

Read full story

De stap is gezet!

Vandaag is de stap dan eindelijk gezet. Ik heb me aangemeld voor de Muskathlon in Uganda! Een aantal weken geleden hakten Michel en ik de knoop door: we gaan!  En waar ik veelal wat rustiger…

Read full story